Tips på roliga onlinespel

Det finns både stora och små spel på nätet, indievarianter som du spelar gratis samt stora spel med världen där flera miljoner spelare loggar in. Vad du än har för preferenser är det svårt att veta vad som är värt att testa eller inte. Vi är alltid på jakt efter nya spel att testa, stora som små, gratis som de som kostar. De här är de senaste på listan med onlinespel som vi anser att alla kan hitta något kul i: 

Don’t Starve

Översatt till ”Svält inte ihjäl” handlar det här spelet om en vetenskapsman som blivit fast i en skog av en demon. Med rudimentära verktyg måste du bygga skydd och hitta mat samtidigt som du undviker skuggorna. I skogens skuggor bor hemska varelser som bara vill äta upp dig. Och din uppgift är helt enkelt att ta dig fram i spelet utan att svälta ihjäl. Det är en härlig kombination av vetenskap och överlevnad.

ManagerZone

Ett spel med fotboll eller hockey som har en liten twist. Istället för att spela på planen och sparka bollen mot mål är du manager som står vid sidlinjen och ser dina speltaktiker ta form. ManagerZone handlar om att lära sig bygga upp ett fotbolls- eller hockeylag där du får bestämma lag, färger, uppställningar och hur laget ska tränas och marknadsföra. Du kan sedan tävla mot andra spelare och utbyta tips via forum kopplade till spelet.

Dauntless

Det här är ett helfärskt spel som du just nu bara kan spela som betaversion. Dauntless är gratis att ladda ned och har enastående grafik. Det är ett samarbetsspel där du spelar tillsammans med andra över nätet, ni spelar som ett lag mot monstren i världen. Ni vill skapa er egen legend i världen, smida fantastiska vapen och hitta gömda skatter. Ett monsterdödarspel som försöker tillföra nya element till genren.