Spela online

Att spela online med andra personer från hela världen är ett sätt att få nya vänner, lära sig spelen snabbare och att helt enkelt ha roligt på webben. Vilka är det största inom den genre?

League of Legends

Detta är ett lagbaserat spel där man slumpas in i en av två grupper. Principen är densamma som Fånga Flaggan då man ska ta sig in på fiendes territorium och stjäla deras flagga. Fast reglerna är självfallet lite mer komplexa. Istället för en flagga ska man förstöra fiendens hembas.

Normalt spelar man fem mot fem. Varje person får välja vilken ”champion” som de ska spela. De har alla olika förmågor, både positiva och negativa. Det är även ett gratisspel så man behöver inte betala för det såvida man inte vill köpa material snabbare eller byta kläder på sina champions.

Pokerturneringar

Pokerspel och turneringar online har blivit väldig populärt sedan casinospelen tog sig ut på nätet. Gemene man kan nu delta i en pokerturnerning utan dryga kostnader eller behöva resa till andra sidan jorden. Man sitter bekvämt hemma framför datorn eller till och med på telefonen.

Det finns flera sajter som erbjuder sina egna turneringar med höga vinstbelopp för vinnaren. Populariteten för detta ligger säkerligen i att många kan redan grundreglerna i poker så det är lätt för en nybörjare att komma igång. Samtidigt blir man lätt fast i pokerspelandet eftersom man kan hela tiden utveckla sitt spelande och vinna riktiga pengar.

World of Tanks

Ännu ett gratisspel där man endast behöver betala ifall man vill uppgradera till större och bättre pansarvagnar. Det här är också ett lagspel där varje person styr en pansarvagn. Målet är att skjuta ned fiendelaget.

Det speciella med spelet är att det har enastående grafik för ett gratisspel, samt att skaparna bakom spelet har lagt ned otroligt med tid för att skapa verklighetstrogna pansarvagnar. Alla vagnar som är med i spelet har funnits på riktigt och använts i krig.