Populära spel på nätet

I och med att vi nu har tillgång till internet via våra surfplattor och telefoner var vi än befinner oss så är det inte konstigt att vi spelar onlinespel som aldrig förr. Spelutvecklarna har blivit experter på att utveckla spel som är lätta att komma in i och som kan spelas av nästan vem som helst i princip var som helst så länge man har en fungerande internetanslutning.

Angry Birds har varit en favorit bland appspelen sedan det lanserades 2009. Finska Angry Birds är ett slags pusselspel där du som spelare ska använda en slangbella för att skjuta iväg arga fåglar mot ett gäng taskiga grönfärgade grisar som stjäl ägg. Syftet är att få alla grisar från spelplanen, och det torde vara det enkla och lite lustiga formatet som fått spelare världen över att ta de arga fåglarna till sina hjärtan.

Farmville är ett annat riktigt populärt spel som ofta spelas i appform, från början gick det dock endast att spela från datorn. Farmville är en så kallad extern applikation på Facebook, vilket betyder att man behöver ha ett Facebook-konto för att kunna spela. Spelet blev snabbt en hit vilket inte är så underligt – det var ett genidrag att koppla det till sociala medier där det kunde marknadsföras hejdlöst från spelare till spelare.